One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade plaatsvond. Inmiddels is de marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een nader te bepalen goed (lokaal) doel. 

Meer weten over de uitslagen of de foto’s bekijken? Kijk op: https://oneenonly.nl.

Editie 2020 definitief afgelast

De editie van 12 september 2020 is wegens maatregels rond het Coronavirus afgelast. Op grond van de huidige en de te verwachten Corona maatregels voor evenementen acht de organisatie het onmogelijk en onwenselijk om het evenement in haar huidige specifieke opzet (met estafette-teams) te organiseren. In 2021 zal op 11 september hopelijk voor de 19e keer alsnog het startschot gegeven worden voor de One en Only kermismarathon. Met zo’n 145 teams en een groot aantal marathonlopers over een parcours bestaande uit 17 rondjes van ± 2500 meter met heel veel bochten door de straten ergens in Oude Wetering en/of Roelofarendsveen. In maart 2021 zullen de plannen over parcours, thema en de datum van inschrijving bekend gemaakt worden tijdens de jaarvergadering van Plantaris.

Wil je inschrijven: dit kan alleen via Inschrijven.nl zodra de inschrijfdatum bekend is.

De inschrijving voor de estafetteteams is de laatste jaren heel snel vol (limiet is 145 teams). Dus zorg dat je er dan op tijd bij bent.

Er is na sluiting nog wel een mogelijkheid om je op een reservelijst te plaatsen.

Lees alles nog eens na over de vorige editie op de speciale website 2019:
Bona Rock around SplotsZ Run.

Laatste nieuws

Trainingen zijn weer hervat

De hardloop- en wandeltrainingen zijn weer gestart! Na lange tijd was het weer fantastisch om een deel van de leden te zien op de IJsbaan van IJsclub Alkemade. De leden zijn allen op de hoogte gebracht over het nieuwe trainen. Regel is dat de hardloper zich eerst...

read more

Derde evenement van Plantaris afgelast

Nadat al eerder de Braassemloop en Rondje Ka dit jaar zijn afgelast is nu ook besloten om dit jaar geen One en Only marathon te organiseren. Op grond van de huidige en de te verwachten Corona maatregels voor evenementen acht de organisatie het onmogelijk en...

read more