One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is die One en Only marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een goed (lokaal) doel. 

De editie van 12 september 2020 en 11 september 2021 zijn afgelast wegens Corona. Op 17 september 2022 gingen wij alsnog van start. Met zo’n 92 teams en 14 marathonlopers over een parcours bestaande uit 18 rondjes van ± 2340 meter met heel veel bochten door de straten van de Vergeten Groenten buurt in Roelofarendsveen. Het was weer ouderwets gezellig en alles is weer vastgelegd op foto, film en uitslagenlijsten.
Lees alles nog eens na op de website Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Meer weten over de 19 voorgaande edities met alle uitslagen, foto’s en video’s? Kijk op: https://oneenonly.nl.

16 September 2023 de 20e One en Only

Wat is het thema dit jaar en in welke wijk gaan we de buurt onveilig maken? Tijdens de jaarvergadering in maart/april 2023 zullen wij het bekend maken en dan kan worden ingeschreven.

 

Lees alles nog eens na over de vorige editie op de speciale website 2022:
De door het VeenStenenTijdperk Marathon.

Laatste nieuws

Rondje Ka voor het goede doel

De opbrengst van het succesvol verlopen Rondje Ka van juli 2022 is onlangs uitgereikt. Het Hof van Alkemade en WIJdezorg Huize Jacobus mochten ieder een cheque van € 500 in ontvangst nemen. De besteding hiervan zal een muzikaal evenement zijn voor hun bewoners met...

read more

We gaan weer van start

We gaan weer starten! Heb jij zin om hard te gaan lopen maar lukt het niet om verder te komen? Of ben je al begonnen maar heb je een duw in de rug nodig om die 5 km te halen? Dan ben je van harte welkom bij de startersgroep 2022 van Plantaris. Gedurende 8 weken volgen...

read more