One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is die One en Only marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een goed (lokaal) doel. 

De editie van 12 september 2020 en 11 september 2021 waren afgelast wegens Corona. Op 17 september 2022 konden wij eindelijk weer van start. Met 92 teams en 14 marathonlopers over een parcours bestaande uit 18 rondjes van ± 2340 meter met heel veel bochten door de straten van de Vergeten Groenten buurt in Roelofarendsveen. Het was weer ouderwets gezellig en alles is weer vastgelegd op foto, film en in de uitslagenlijsten.
Lees alles nog eens na op de website Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Meer weten over de 19 edities van deze feestelijke estafette-marathon met alle uitslagen, foto’s en video’s? Kijk op: https://oneenonly.nl.

16 September 2023 de 20e One en Only

Wat is het thema dit jaar? In welke wijk gaan we de buurt onveilig maken? Tijdens de jaarvergadering in maart/april 2023 zullen wij het bekend maken en dan kan worden ingeschreven.

 

Lees alles nog eens na over de vorige editie op de speciale website 2022:
De door het VeenStenenTijdperk Marathon.

Laatste nieuws

Opbrengst One en Only overhandigd

Op zaterdag 29 oktober mochten vertegenwoordigers van de Stichting Mojer en Stichting Groen Licht een mooi bedrag in ontvangst nemen, zijnde de opbrengst van de in september gehouden kermismarathon van Plantaris. In de kantine van hoofdsponsor Verdel ICT & Media,...

read more

Rondje Ka voor het goede doel

De opbrengst van het succesvol verlopen Rondje Ka van juli 2022 is onlangs uitgereikt. Het Hof van Alkemade en WIJdezorg Huize Jacobus mochten ieder een cheque van € 500 in ontvangst nemen. De besteding hiervan zal een muzikaal evenement zijn voor hun bewoners met...

read more