One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is de marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een nader te bepalen goed (lokaal) doel. 

Meer weten over de uitslagen of de foto’s bekijken? Kijk op: https://oneenonly.nl.

11 September 2021 gaan we weer van start

De editie van 12 september 2020 was afgelast wegens Corona. Eindelijk is er zicht op opheffing van Corona maatregelen voor evenementen en als dat het geval is gaan we op 11 september hopelijk voor de 19e keer alsnog het startschot geven voor de One en Only kermismarathon. Met zo’n 130 teams en een groot aantal marathonlopers over een parcours bestaande uit 17 rondjes van ± 2500 meter met heel veel bochten door de straten van de Vergeten Groenten buurt in Roelofarendsveen. De inschrijving opent op vrijdag 2 juli om 19:00 uur.
Uiteraard dienen wij eerst nog een vergunning te krijgen van de gemeente en moeten de regels m.b.t. 1,5 meter zijn opgeheven.

Wat is het thema dit jaar: In de nieuwe wijk in Roelofarendsveen, waar de straten naar Vergeten Groenten zijn vernoemd, is men het groen vergeten.
In de betegelde straten en tuinen waan je jezelf terug in het Stenen Tijdperk en verwacht je elk moment met Dino’s en de Flintstones geconfronteerd te worden.
Kortom Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Wil je inschrijven: dit kan alleen via Inschrijven.nl. Lees hierover op de inschrijfpagina van de website. De inschrijving start op vrijdag 2 juli om 19:00 uur.

De inschrijving voor de estafetteteams is de laatste jaren heel snel vol (limiet is 130 teams). Dus zorg dat je er dan op tijd bij bent.

Er is na sluiting nog wel een mogelijkheid om je op een reservelijst te plaatsen.

Lees alles nog eens na over de vorige editie op de speciale website 2019:
Bona Rock around SplotsZ Run.

Laatste nieuws

Rondje Ka: eindelijk weer een loopje

400 enthousiaste wandelaars konden 4 juli onder prima weeromstandigheden weer van start voor een georganiseerde wandeltocht. Voorzien van allerlei lekkers voor onderweg vertrokken zij in tijdslots vanaf de Treffers voor 4 verschillende afstanden rond de Braassem. De...

read more

Inschrijving Rondje Ka gesloten en One en Only open

De voorinschrijving voor Rondje Ka is per 1 juli 2021 gesloten. 391 wandelaars zullen op 4 juli in diverse tijdsloten vanaf 7:00 uur aan hun afstand beginnen. Het een en ander zal door de coronamaatregelen anders gaan dan voorgaande jaren, maar dat de wandelaars weer...

read more