One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is die One en Only marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een goed (lokaal) doel. 

De editie van 12 september 2020 en 11 september 2021 waren afgelast wegens Corona. Op 17 september 2022 konden wij eindelijk weer van start. Met 92 teams en 14 marathonlopers over een parcours bestaande uit 18 rondjes van ± 2340 meter met heel veel bochten door de straten van de Vergeten Groenten buurt in Roelofarendsveen. Het was weer ouderwets gezellig en alles is weer vastgelegd op foto, film en in de uitslagenlijsten.
Lees alles nog eens na op de website Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Meer weten over de 19 edities van deze feestelijke estafette-marathon met alle uitslagen, foto’s en video’s? Kijk op: https://oneenonly.nl.

16 September 2023 de 20e One en Only

“Diamonds are for Veenders only” luidt de naam van de marathon die door de zeer fraaie Diamantenwijk zal voeren. Komen de boeven massaal op de edelstenen af? Hoe is de beveiliging geregeld?

Lees alles over het thema, de route, de spelregels en uiteraard de inschrijving op de speciale website (klik op de banner hieronder):

Geniet ook nog eens na van de vastleggingen van de vorige editie op de speciale website 2022:
De door het VeenStenenTijdperk Marathon.

Laatste nieuws

Vredesvuur ontstoken in Roelofarendsveen

Lopers Plantaris brengen het vredesvuur naar Roelofarendsveen. Met succes werd het Vredesvuur door een groep lopers van Plantaris vanuit Wageningen naar Roelofarendsveen gebracht. Kaag en Braassem was 1 van de 97 gemeenten die het bevrijdingsvuur mochten ontsteken,...

Lees meer

Plantaris haalt bevrijdingsvuur op

Plantaris haalt bevrijdingsvuur naar Roelofarendsveen In de nacht van 4 op 5 mei wordt om 00.00 uur in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken. Bij Hotel De Wereld staan meer dan 100 loopverenigingen die het bevrijdingsvuur lopend naar hun of haar gemeente brengen....

Lees meer