One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is die One en Only marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een goed (lokaal) doel. 

16 september 2023 was het de 20e One en Only: “De Diamonds are for Veenders only Marathon”. Het was een zonovergoten buurtfeest in de nieuwe diamantwijk Westend. 112 teams en 14 marathonlopers gingen de strijd aan onder tropische temperaturen.
Het was weer ouderwets gezellig en alles is weer vastgelegd op foto, film en in de uitslagenlijsten.
Lees alles nog eens na op de website Diamonds are for Veenders Only.

Alles weten over de 20 edities van deze feestelijke estafette-marathon met alle uitslagen, foto’s en video’s? Kijk op: https://oneenonly.nl.

14 September 2024 de 21e One en Only

Tijdens de jaarvergadering van Plantaris, maart/april 2024, zal weer bekend worden hoe wat waar.
Lees dan alles over het thema, de route, de spelregels en uiteraard de inschrijving op de speciale website.

Geniet ook nog eens na van de vastleggingen van de vorige edities op de speciale One en Only verzamelwebsite :

 

Laatste nieuws

Volop zon en Plantaris op het schavot van de One en Only

Volop zon en Plantaris op het schavot van de One en Only. Een zonovergoten Diamantenbuurt werd overheerst door 465 hardlopers en heel veel toeschouwers. Die laatsten maakten er een groot feest van tot in de late uurtjes. Ondanks de warmte nauwelijks uitvallers bij de...

Lees meer