One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is die One en Only marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een goed (lokaal) doel. 

Meer weten over de uitslagen of de foto’s bekijken? Kijk op: https://oneenonly.nl.

17 September 2022 gaan we weer van start

De editie van 12 september 2020 en 11 september 2021 zijn afgelast wegens Corona. Wij hopen op 17 september 2022 voor de 19e keer alsnog het startschot te geven voor de One en Only kermismarathon. Met zo’n 150 teams en een groot aantal marathonlopers over een parcours bestaande uit 17 rondjes van ± 2500 meter met heel veel bochten door de straten van de Vergeten Groenten buurt in Roelofarendsveen. De inschrijving opent rond april 2022 en zal hier aangekondigd worden.
Wat is het thema dit jaar: In de nieuwe wijk in Roelofarendsveen, waar de straten naar Vergeten Groenten zijn vernoemd, is men het groen vergeten.
In de betegelde straten en tuinen waan je jezelf terug in het Stenen Tijdperk en verwacht je elk moment met Dino’s en de Flintstones geconfronteerd te worden.
Kortom Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Wil je inschrijven: dit kan alleen via Inschrijven.nl. Lees hierover op de inschrijfpagina van de website. 

De inschrijving voor de estafetteteams is de laatste jaren heel snel vol (limiet is 150 teams). Dus zorg dat je er dan op tijd bij bent.

Er is na sluiting nog wel een mogelijkheid om je op een reservelijst te plaatsen.

Lees alles nog eens na over de vorige editie op de speciale website 2019:
Bona Rock around SplotsZ Run.

Laatste nieuws

Braassemloop 2022

De Braassemloop staat als eerste op de agenda voor 2022. Op zondag 3 april hopen wij weer het startschot te kunnen geven voor deze prachtige loop, onderdeel van het Zorg en Zekerheid circuit. Ook een kinderloop en voor het eerst de G-loop staan gepland. Inschrijving...

read more

Ontnuchteringtocht met Karin.

Heerlijk is het! Op tijd uit bed, wandelschoenen aan, lekker bakkie en daarna de frisse polder in. We adviseren iedereen om deze kermisafsluiter niet aan je voorbij te laten gaan. De kermisverhalen zitten bij iedereen nog kersvers in het hoofd en je wilt toch de...

read more