One en Only Marathon

In 2003 was het de eerste keer dat een marathon in de gemeente Alkemade/Kaag en Braassem plaatsvond. Inmiddels is die One en Only marathon het traditionele openingsevenement van de kermisweek in Roelofarendsveen. De marathons kenmerken zich door: telkens een ander parcours in Roelofarendsveen of Oude Wetering; rondjes marathon van ongeveer 2 a 3 km; deelname van ultra-lopers uit binnen- en buitenland; heel veel estafette-teams, die steeds gekker verkleed gaan; elke marathon zijn eigen thema en bijzonderheden; opbrengst voor een goed (lokaal) doel. 

Meer weten over de uitslagen of de foto’s bekijken? Kijk op: https://oneenonly.nl.

17 September 2022 gaan we weer van start

De editie van 12 september 2020 en 11 september 2021 zijn afgelast wegens Corona. Wij hopen op 17 september 2022 voor de 19e keer alsnog het startschot te geven voor de 19e One en Only kermismarathon. Met zo’n 150 teams en een groot aantal marathonlopers over een parcours bestaande uit 17 rondjes van ± 2500 meter met heel veel bochten door de straten van de Vergeten Groenten buurt in Roelofarendsveen. De inschrijving opent op vrijdag 13 mei 2022 om 19:00 uur.
Wat is het thema dit jaar: In de nieuwe wijk in Roelofarendsveen, waar de straten naar Vergeten Groenten zijn vernoemd, is men het groen vergeten.
In de betegelde straten en tuinen waan je jezelf terug in het Stenen Tijdperk en verwacht je elk moment met Dino’s en de Flintstones geconfronteerd te worden.
Kortom Welkom in het VeenStenenTijdperk.

Wil je inschrijven: dit kan alleen via Inschrijven.nl. Lees hierover op de inschrijfpagina van de website. 

De inschrijving voor de estafetteteams is de laatste jaren heel snel vol (limiet is 150 teams). Dus zorg dat je er dan op tijd bij bent.

Er is na sluiting nog wel een mogelijkheid om je op een reservelijst te plaatsen.

Lees alles nog eens na over de vorige editie op de speciale website 2019:
Bona Rock around SplotsZ Run.

Laatste nieuws

Voorbereidingen Rondje Ka in volle gang

3 juli nadert snel en de organisatie van Rondje Ka is al volop bezig om er weer een spektakel van de maken.   Met vijf man sterk werden de overstapjes op de dijk bij de Wijde Aa aangepakt. Verhoogd en ontdaan van prikkeldraad en voorzien van een paal voor voldoende...

read more

Inschrijving One en Only komt langzaam op gang

Vanaf vrijdag 13 mei om 19 uur kan er weer ingeschreven worden voor de One en Only kermismarathon. Wil je meedoen met het estafette onderdeel stel dan een team samen met loopvrienden en tevens feestvierders. Of wil je de uitdaging aangaan om in je eentje deel te nemen...

read more