Estafette-marathon One en Only Bona Rock around Splotsz Run

De One en Only is geslaagd! Maar liefst 134 teams, 20 marathonlopers, buurtbewoners, swingende bands en publiek, hebben ook deze editie van de One en Only, als een succesnummer op de kaart weten te zetten. 

Het parcours van de One en Only, een hardloopwedstrijd van 42.195 meter, start en eindigt elk jaar op een andere locatie, wisselt elk jaar van titel en thema. De inschrijving voor de populaire loop, die inmiddels voor de achttiende keer werd georganiseerd, was net als de voorgaande edities binnen de kortste keren vol.

Niets is onmogelijk bij de One en Only! Niemand minder dan de Queen of Soul, Amy Winehouse, was nedergedaald om het startschot te geven.

Het thema: School of Rock, leende zich uitstekend voor prachtige teamnamen. De deelnemende teams met namen als The Red Hot Chili Runners, The Holling Stones, The Alice Coopertest en Rock and roll-later vertrokken vanaf het parkeerterrein naar de Meerkreuk waar de plaatselijk bekende coverband Basta hun muzikale klanken op het parcours ten gehore bracht. In elke straat hingen vrolijk wapperende vlaggenlijnen, stonden partytenten, was er muziek en saamhorigheid. Één straat was versierd met een erehaag en de Elzenstraat was door de bewoners zelfs omgetoverd in de Elvisstraat. Kortom, een en al gezelligheid.

De One en Only staat bekend om zijn grillige parcours. Heen onder het tunneltje door naar Pop- en cultuurpodium SplotsZ en terug door ditzelfde smalle tunneltje met enkele venijnige traptreden. En ja, ook Paul Hoogenboom, die het snelste team begeleidde op de fiets, heeft deze trap  vijftien keer opgelopen met zijn fiets onder zijn arm. In de P. de Jongstraat versierden diverse hardloop-shirts aan de waslijn de straat. De unieke passage door het voormalige Bonaventuracollege, deed menigeen terugdenken aan zijn jeugdjaren.

Het publiek heeft genoten van de bonte stoet deelnemers, die zich als Elvis Presley waanden of als de heren van Kizz.

De overwinning bij de heren marathon ging naar Ronald Barnhoon. Mr. One en Only, Dennis van Berkel, die alle edities heeft gelopen, is 3e geworden, net na de nummer 2 Ben Kerkvliet.

Jannet Lange en Wilma Dierx kwamen tegelijk over de streep. Zij delen de 1e en 2e prijs. Dit betekent voor beiden een incompleet OppoRocksuit, Wilma het jasje en de Jannet het rokje.

De One & Only sponsort elk jaar een goed doel in de gemeente Kaag en Braassem. Dit jaar Stichting Moier, beschermd samen wonen, leren en leven en De Zonnebloem. Later dit jaar zal het bedrag bekend worden gemaakt.

 

De uitslag:

Snelste estafetteteam

1 Kasteellopers 1

2 Team Schildpad

3 De Tukse Tubbies

 

Marathon Heren

1 Ronald Barnhoorn

2 Ben Kerkvliet

3 Dennis van Berkel

 

Marathon dames

1 en 2 Jannet Lange en Wilma Dierx

3 Inge Lens

 

Fraaist verklede team

1 Veense Kuzz

2 Kiss (my ass)

3 Splotsiekotsie

 

Nagenieten: One en Only

 

Laatste nieuws

Ontnuchteringtocht met Karin.

Heerlijk is het! Op tijd uit bed, wandelschoenen aan, lekker bakkie en daarna de frisse polder in. We adviseren iedereen om deze kermisafsluiter niet aan je voorbij te laten gaan. De kermisverhalen zitten bij iedereen nog kersvers in het hoofd en je wilt toch de...

read more

Kom in beweging!

Vanaf dinsdagavond 28 september starten we weer met een startersgroep.  Doe mee en loop over 8 weken 5 km.  Wil je dit ook? Schrijf je in en doe over 2 weken mee.    Wil jij het hardlopen graag (weer) oppakken, maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is er nu de (door)...

read more